Het weer van Dirk: Volgende week beter

SNEEK We moeten nog even wat langer doorbijten dan het gisteren nog liet aanzien, pas vanaf dinsdag knapt het weer aanzienlijk op, we krijgen dan een rustiger, zonniger en droger weerbeeld. Ook wordt het dan flink zachter overdag.

Vandaag een dag die meest bewolkt verloopt met vooral vanmorgen motregen. Vanmiddag zien we de bewolking breken, een bui blijft dan weer mogelijk. De wind neemt ook toe en wordt matig tot krachtig, op het Sneekermeer mogelijk af en toe hard. Verder zijn er vanmiddag weer windstoten te verwachten. Met de zuidwestenwind wordt zachte lucht meegenomen, het wordt 12 graden.

Vanavond eerst opklaringen en daalt de temperatuur naar een 4 graden, later in de nacht bewolkt en volgt regen.

Morgen hebben we opnieuw met regen te maken en verloopt de dag dan ook verder bewolkt met in de middag opnieuw veel wind uit het westen. De temperatuur 9 graden.

Zondag stroomt er koudere lucht binnen, dit op hoogte. Er vallen dan buien die een maarts karakter hebben. Vooral zondagmiddag zijn er ook opklaringen zodat het er wat vriendelijker uitziet. Opnieuw een stevige wind uit het noordwesten, temperatuur 9 graden.

Maandag ook nog buiig en vrij koel, vanaf dinsdag moet het dan allemaal beter worden.

Dirk van der Meer.