Church of Cash in Bolwerk

SNEEK - Martijn Fischer zingt zaterdagavond 23 maart in een uitverkocht Bolwerk André Hazes. Een dag later komt Church of Cash naar de poptempel aan de Kerkgracht.

Martijn Fischer speelt André Hazes niet, hij is hem gewoon. Niemand anders kan zo goed de bekende volkszanger neerzetten. Fischer was Hazes in de musical 'Hij Gelooft in Mij' en de film 'Bloed, Zweet & Tranen', waarvoor de Utrechter onder andere een Gouden Kalf in ontvangst mocht nemen.

Fisher vertolkte vanaf 2012 de hoofdrol in de Joop van de Ende-musical ‘Hij Gelooft In Mij’. De voorstelling was ruim twee jaar te zien in het Amsterdamse De la Mar Theater. Voor deze rol ontving hij in 2013 de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol.

Martijn Fischer studeerde in 1997 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens zijn studie verdiende hij zijn brood met het zingen in een feestbandje. Na zijn studie werkte Fischer bij diverse theatergezelschappen, zoals RO theater, het Nationaal Toneel en het Amsterdamse Bostheater. Zo was hij te zien naast Tjitske Reidinga, Loes Luca en Peter Blok in de stukken ‘De Ingebeelde Zieke’ en ‘Augustus: Oklahoma’ van de Utrechtse Spelen.

Op televisie en het witte doek speelde Fischer in Baantjer, Afblijven!, Gooische Vrouwen, VRijland en als zanger Tony Kroeze in de serie Bagels & Bubbels. Hij zong in in de Ziggo Dome tijdens vier uitverkochte concerten van ‘Holland Zingt Hazes’.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Laura Beekman.

Ring of Fire, Hurt, Folsom Prison Blues; Church of Cash speelt de nummers van 'The Man in Black' met stijl en energie en is loyaal aan de boodschap die ze uitdragen. Zondagavond 24 maart in Het Bolwerk.

Het doel van Church of Cash is om het muzikale erfgoed van de in 2003 overleden held levend te houden.

De band werd in 2010 opgericht in Honolulu op Hawaii, niet de eerste plaats die wordt geassocieerd met de koning van de country. Maar de diepe stem van zanger Jay Ernest brengt je bij de eerste zin meteen naar de prairie. The Church of Cash is niet slechts een countryband, maar een fantastisch eerbetoon aan het gehele oeuvre van Johnny Cash en de ziel van de Amerikaanse muziek.