Knutselworkshop in Johannes Post

SNEEK De Johannes Postschool in Sneek houdt, in samen werking met Peuteropvang It Berneroefke, donderdag 14 maart een knutselworkshop. De praktische themaochtend in Sneek is bedoeld voor de ouders, die kinderen tot en met 8 jaar oud op school of op de peuteropvang hebben.

De ochtend wordt vorm gegeven aan de hand van het taalstimuleringsprogramma ‘TOLK’. Dit staat voor Taal aanbieden, Overnemen van wat het kind zegt en goed teruggeven, Luisteren en Kijken. Daarnaast heeft de naam het Engelse ‘to talk’ in zich en verwijst naar ‘praten met je kind’. TOLK suggereert bovendien vertalen, zoals het vertalen van de gedachten van kinderen naar woorden.

De workshop is van 8.45 tot 11.00 en start in de teamkamer van de school met koffie en thee. Daarna zijn er activiteiten, zoals knutselen of bakken, die je later met je kind of kinderen eenvoudig thuis uitvoert. Al doende wordt er verteld hoe je hierbij taal kan inzetten en gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door de manier van praten, voorlezen of zingen. Hierdoor wordt taal toepassen leuk en simpel en dat beïnvloed de ontwikkeling van kinderen positief.