AOb en Stichting Odyssee ondertekenen manifest

SNEEK De Algemene Onderwijsbond, de AOb en Stichting Odyssee in Sneek ondertekenen donderdag een manifest waarin staat dat onderwijspersoneel recht heeft op een eerlijk salaris en minder werkdruk en elk kind recht heeft op goed onderwijs.

Deze week voert de AOb samen met FNV en FvOv actie voor meer investeringen in het onderwijs. De onderwijsactieweek is gestart met lawaaiacties op verschillende locaties en scholen in Nederland, maar ook de rest van de week vragen scholen en bonden aandacht voor de nijpende situatie in het onderwijs.
 

Op donderdag 14 maart brengt de AOb een bezoek aan stichting Odyssee. Binnen dit schoolbestuur werken vijftien scholen voor openbaar onderwijs samen in Sneek, Harlingen en omgeving. Het bestuur van de stichting schaart zich achter de doelstellingen van de acties en zal tijdens de staking het personeel doorbetalen.

Roel Krijnen, de voorzitter van het college van Bestuur van Odyssee, zal samen met AOb rayonbestuurder Hayo Bohlken om 11.00 uur op het Bestuursbureau van St. Odyssee aan de Bredyk 4 in Sneek het manifest ondertekenen. In het Manifest bekrachtigen beide partijen het standpunt dat onderwijspersoneel recht heeft op een eerlijk salaris en minder werkdruk en elk kind recht heeft op goed onderwijs.

Vervolgens zullen medewerkers en kaderleden van de AOb de scholen van stichting Odyssee bezoeken om medewerkers een hart onder de riem te steken. Daarnaast zullen ze nogmaals de aandacht vestigen op de stakingsmanifestie op het Malieveld in Den Haag op vrijdag 15 maart. Alle onderwijssectoren zullen hier gezamenlijk aan de politiek duidelijk maken dat er een investeringsplan nodig is om de kwaliteit van het onderwijs in Nederland waarborgen.