Kazemattenmuseum op zoek naar nieuwe vrijwilligers

KORNWERDERZAND Het Kazemattenmuseum is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het huidige bestand van ruim 80 vrijwilligers uit te breiden.

Om klaar te zijn voor de toekomstplannen en verder verruimde openingstijden heeft het Kazemattenmuseum minimaal 20 nieuwe vrijwilligers nodig zoals medewerkers bezoekerscentrum/kassa, klusmedewerkers en Rondleiders/gidsen.

Vrijwilligerschap biedt een nuttige en maatschappelijk gewaardeerde bezigheid binnen een enthousiaste, gezellige en vooral in collegialiteit verbonden groep gelijkgestemden!

Het Kazemattenmuseum trekt meer bezoekers en gaat vaker en langer open.

Mede door de komst van het Afsluitdijk Waddencentrum heeft het Kazemattenmuseum in 2018 een forse stijging van ruim 20% in het aantal bezoekers gezien. Daarnaast merkt het Kazemattenmuseum een toegenomen belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog en de verhalen die daarover te vertellen zijn. Dit mede onder invloed van het feit dat het museum binnenkort 75 jaar bevrijding viert.

Het Kazemattenmuseum vertelt het belangrijke verhaal van de enige plek in West-Europa waar de Duitse Blitzkrieg niet verder kwam.

In 2019 zal het museum tussen 1 april en 1 november 5 dagen per week open zijn en tijdens schoolvakanties 6 dagen per week. Op zaterdag 23 maart organiseert het Kazemattenmuseum een informatiemiddag voor belangstellenden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen: vrijwilligers@kazemattenmuseum.nl.