Freek de Jonge in Theater Sneek

SNEEK - Theater Sneek biedt vrijdag 15 maart de musical Marvellous. Een dag later is de toneelvoorstelling Orkater en zondag Freerk de Jonge. De voorstellingen Queen the Music en die van The Wieners en Peter Heerschop zijn uitverkocht.

Marvellous is de allereerste superhelden saga musical happening ter wereld! Marvellous wordt een muzikale ode aan het superheldengenre. Een grappig, spannend en ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn, met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms met al die types met een cape.

Orkater is met 237 redenen om door te gaan zaterdag in de grote zaal aan de Westersingel. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling 237 redenen voor seks, steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de andere haar door allerlei doelen te stellen. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten.

Voor het eerst in jaren zal Freek de Jonge, zoals zondagavond te zien is in Sneek, weer helemaal alleen op het toneel staan. In de gedaante van een suppoost volgt het publiek zijn avonturen als zaalwachter in het museum. Voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk.

Tussen 14 september en 1 november 2018 exposeerden Hella en Freek de Jonge in het Groninger Museum waarbij aan de hand van kostuums, keramieken, foto’s en filmbeelden hun jarenlange samenwerking in beeld wordt gebracht. Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat de beide exposanten dagelijks aanwezig zullen zijn met optredens en performances. De Suppoost is een nieuwe solo voorstelling die voortkomt uit deze periode.

QUEEN The Music met The show must go on woensdagavond 13 maart is uitverkocht. Dat geldt ook voor het eerbetoon aan The Everly Brothers door dé Nederlandse rock’n’roll tributeband The Wieners zaterdag in de Norderkerkzaal. De zaal zit donderdagavond eveneens vol als Peter Heerschop met zijn voorstelling Ministerie van Inspiratie en Enthousiasme naar Sneek komt.