Veel ZZP’ers in Súdwest-Fryslân

SNEEK -Er zijn bovengemiddeld veel ZZP’ers actief in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Dat blijkt uit resultaten van onderzoek van Waar Staat Je Gemeente in 2018 die bekend worden gemaakt tijdens de startersdag woensdag 27 maart op de Friese Poort in Sneek. Waar het landelijke gemiddelde op 11,4% ligt, is het percentage in de regio Súdwest-Fryslân een stuk hoger, namelijk 18,3%.

Herre Zonderland (ex-topsporter, ondernemer) gaat een spreekbeurt houden op de startersdag. Ondernemen, en zeker starten, is geen 9 tot 5 baan en daarin is het vaak zoeken naar de balans. Hoe haal je het beste uit jezelf, en dus uit je onderneming? Aangekleed met voorbeelden uit zijn persoonlijke (topsport)carrière zal Herre op bevlogen wijze ons inspireren op weg naar jouw persoonlijk doel.

Startersdagen zijn bedoeld voor oriënterende starters, net begonnen starters en ondernemers die toe zijn aan de volgende stap met hun jonge onderneming. De komende avond in Sneek bestaat uit een ondernemersmarkt met landelijke en regionale kennispartners en doorlopende seminars en workshops. Daarnaast speelde het netwerken, verbindingen leggen en ervaringen delen een belangrijke rol.

Aanmelden is mogelijk via www.startersdagen.com/swf2019. Hier kan tevens een keuze worden gemaakt in seminars en workshops.