Zijsling bouwt steigers voor marine

IJLST - Bij Cees Zijsling Techniek B.V. in IJlst worden deze week de laatste van 12 drijvende steigers voor de Koninklijke Marine klaargemaakt voor transport naar de marinehaven in Den Helder.

De drijvende steigers hebben afmetingen van 4 x 15 meter en 3 x 17 meter per stuk. Ze wegen gemiddeld twaalf ton. Na het constructiewerk bij Zijsling Techniek aan de Iendrachtswei 4 in IJlst worden de steigers gestraald en gecoat bij Veenstra Coatings in Heeg.

De bouw van de twaalf steigers die worden voorzien van kunststof roosters is vorig jaar oktober begonnen bij Zijsling Techniek. De klus wordt uitgevoerd in samenwerking met W2Support uit Genemuiden .

De drijvende steigers worden gekoppeld tot 1 drijvende aanleghaven die vast zit aan geleide palen. De steiger is bedoeld als aanlegplaats voor de grote RIB Boten van de marine waarvan onder andere duikteams gebruik maken.

Met een gedegen computerontwerp haalde Cees Zijsling de opdracht binnen. Het bedrijf is gespecialiseerd in staal voor de weg- en waterbouw met grote voorraad aan ankerstangen, afmeervoorzieningen,klap- en schroefankers, paalmutsen, hoekverbindingsstalen voor damwandplanken, enzovoort.