Team Winsum Sneek zonder problemen langs laagvlieger Terneuzen

TERNEUZEN In de twaalfde speelronde Superleague of Darts werkte team Winsum Sneek zich gisteren probleemloos langs promovendus Terneuzen. Met de 2-8 einduitslag blijven de Snekers in de race voor de bovenste plekken.

Plek vier blijft nog de stek van de Snekers nummer twee Urk tot op een punt zijn genaderd. In de eerste volgende wedstrijd thuis in Café de Trijesprong in Winsum staan deze twee teams tegenover elkaar. De heenwedstrijd op Urk werd nog met 6-4 verloren waardoor er veel voor te spelen is. De wedstrijd gaat zaterdag 23 maart om 13.00 uur van start.

Door personele problemen reisden de Snekers maar met de minimaal aantal verplichte aanwezige spelers van vier af naar Terneuzen. Frans van der Weit, Sylvester Paassen, Wieger Boonstra en Jelko Zwart vingen de wedstrijd namens Winsum Sneek aan. Hoewel de Snekers vroeg met 1-5 voor kwamen zag het Terneuzen naderen tot 4-5 maar kwam daarna niet meer in de problemen voor een 6-9 uitslag.

In de singles waren er drie 4-0 partijen te noteren en een 4-3 partij in de partij tussen Boonstra en Pieter Otten. Boonstra wist deze via een beslissende leg over de streep te trekken. Hetgeen ook in een clean sheet bewerkstelligd werd door Paassen en Van der Weit respectievelijk tegen Tim Kaijser en Wesley Bour. De laatste 4-0 was in het voordeel van Terneuzen als Zwart niet kon voorkomen dat Kevin Blomme er met de overwinning vandoor ging.

Bij aanvang van de koppels leek Terneuzen terug te vechten door het eerste koppel van Van der Weit en Boonstra te winnen. Paassen en Zwart stelden echter orde op zaken door met 3-1 en 3-0 te winnen waardoor de overwinning definitief in handen van de Snekers was. De Snekers speelden de partij professioneel uit door via Van der Weit en Boonstra het laatste koppel te winnen. Paassen maakte het feest compleet door in de solo met 4-1 af te rekenen met invaller Wesley van Hoeijen.

Het dartsteam Legend Reen Sneek hield de leiding in de overgangsklasse van de superleague dankzij een 6-4 zege op Moriaan uit Kampen. In de roundrobin bleek al dat het een spannende wedstrijd ging worden want die ging met 8-9 naar Kampen. Na het 1-4 verlies van Gijsbert van Malsen van Patrick Peters, werd het 0-2. Hierna wonnen Gillian Dobber,  Meinte Hibma en Theo de Jong van Evert van Pijkeren, Jak Evink en Arnoud Daalmeijer, tussenstand 3-2. Het 1e koppel van Meinte/Gillian en 2e koppel Gijsbert/Theo verloren vervolgens van Patrick/Evert en Arnoud/Jak, tussenstand 3-4. Legend Reen Sneek moest dus vol aan de bak om aan puntverlies te ontsnappen. Koppel Meinte/Gillian won hierna met 3-2 van Arnoud/Jak en Gijsbert/Theo pakte overtuigend Patrick/Evert met 3-0. Na captains overleg tussen Evert Veldkamp en Rinke de Jong werd besloten om Gijsbert de afsluitende solopartij te laten gooien. Kampen koos voor Patrick. Na een 1-0 voorsprong van Gijsbert kwam Patrick sterk terug en nam een 1-3 voorsprong in deze best of 7 solopartij. Hierna pakte Gijsbert 3 zenuwslopende legs en won met 4-3. Einduitslag 6-4 voor Sneek. Legend Reen Sneek blijft koploper en Dissel uit Staphorst is nu de enige nummer 2 na winst op Appingedam en verlies van Café Kremer in Vroomshoop tegen Makkers van Wilma uit Heerde.