‘Kunstmark maatjes in bibliotheek Balk

BALK - Grietje van der Reijnst-Brak en Ellen Feijen exposeren tot 19 april in de bibliotheek van Balk. Thema is ’kunstmarkt maatjes’ .

De twee creatieve dames ontmoetten elkaar op een schildercursus en besloten samen een kunstkraam te vullen op onder meer de kunstmarkt in Balk. Dit is uitgegroeid tot een samenwerking tussen twee creatieve en bevlogen dames.

Grietje van der Reijnst-Brak is in het dagelijks leven werkzaam als freelance fotograaf voor diverse lokale kranten. Eén van haar andere grote passies is schilderen. Ze exposeert en staat regelmatig op diverse kunstmarkten met haar schilderijen. Vaak zijn haar foto’s het uitgangspunt van haar schilderijen waardoor ze een veelheid aan onderwerpen schildert. Met name haar warme kleurgebruik en losse schildertechniek vallen op.

Ellen Feijen is gaan schilderen toen ze stopte als docent Beeldende Vakken in het voortgezet onderwijs. De beeldaspecten kleur en vorm , vallen vrij snel op in haar werk. Het in lagen opbrengen van de verf en het gegeven dat je niet realistisch hoeft te werken, biedt een scala aan mogelijkheden en dat is te zien in de schilderijen. Fotografie is een hobby van Feijen en ze gebruikt vaak de foto’s als inspiratiebron. Verder zijn het de natuur met haar kleuren en vormen en de wereld om haar heen, die de nodige onderwerpen aandragen.