Tenor en pianist in kerk Goënga

GOENGA Tenor Sander de Jong en pianist Florian Verweij treden zondagmiddag 24 februari vanaf 15.00 uur op in het kerkje van Goënga.

Sander de Jong startte in 2002 met zingen bij het Martini Jongenskoor als jongenssopraan en ging in 2008 verder in de mannengroep van het RoderJongenskoor. De vooropleiding volgend aan het Codarts conservatorium in Rotterdam kreeg hij 2008 eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours waarin hij in 2011 een eerste prijs verdiende. Als operazanger speelde De Jong  die in 2016 afstudeerde aan het conservatorium in Amsterdam diverse rollen in onder andere de Friestalige opera “Keapmanskeunsten” en vele andere opera’s.

Florian Verweij zat op zijn zesde achter de piano. Op 11-jarige leeftijd combineerde hij pianostudie met schaken. Na diverse successen op de Nederlandse kampioenschappen jeugdschaak koos hij volledig voor piano en studeert hij sinds zijn 17e bij pianopedagoog Jan Wijn. Sinds 2018 krijgt hij tevens les van de Georgische pianiste Eliso Virsaladze in Italië. Hij heeft aan diverse internationale piano competities meegedaan. Ophet Prinses Christina concours behaalde de nationale finale.