Freeruntitels Gerrit Kramer en Tije van Tongeren

JUBBEGA Gerrit Kramer en Tije van Tongeren van van NXT Enjoy-sports in Sneek veroverden het afgelopen weekend Friese titels op het IFKF, het Iepen Frysk Kampioenskip Freerunning.

In Jubbega was Gerrit Kramer de beste op het onderdeel speed in de categorie tot 10 jaar. Zijn clubgenoot Tije Van Tongeren won de eerste prijs en de Friese titel op het onderdeel style in de categorie 11 tot en met 14 jaar. De laatste pakte in deze categorie ook nog een tweede prijs op het onderdeel speed.

Overige prijswinnaars waren op het onderdeel Speed 11 tot 14 jaar: Brandon Toren 2e en Lucca De Jong 3e. Style 11 tot 14 jaar: Max Sijbranda 2e.

Bij het onderdeel speed is het de uitdaging om een van te voren door de organisatie vastgestelde route over obstakels zo snel mogelijk af te leggen. Bij Style gaat het om binnen een bepaalde tijd een zo origineel en mooi mogelijke run neer te zetten. Hierbij is alleen een startpunt van te voren vastgesteld. De route die vervolgens wordt afgelegd mag zelf bepaald worden, zolang de run maar binnen de vastgestelde tijd (45 seconden) voltooid is.