Zilver Yke Zoetendal op NK 10 kilometer

SCHOORL - Horror-atleet Yke Zoetendal (46) heeft in Schoorl de zilveren medaille veroverd tijdens de nationale kampioenschappen 10 kilometer op de weg in de categorie Masters 45+.

De Jouster liep een fantastische wedstrijd. Winnaar Marcel Laros was een maatje te groot voor hem, maar in de laatste kilometer rukte Zoetendal nog op van plaats drie naar plaats twee. En passant verbeterde hij zijn persoonlijk record tot een tijd van 32.48 minuut.

Over twee weken staat er alweer een NK op het programma van Yke Zoetendal. Dan gaat hij een gooi doen naar een podiumplaats tijdens het NK cross in Emmeloord. Tijdens het NK in Schoorl werd ook goed gepresteerd door de Horror-senior Peter-Jan de Jong die zijn persoonlijk record verbeterde tot 33.57 minuut. Erik Bouma was ook sneller dan ooit en eindigde als 13e in de Masters 35+ klasse in een tijd van 34.41 minuut. Martijn Ruis finishte in dezelfde categorie als 22e in 36.46 minuut.

Naast het NK 10 kilometer stond er in Schoorl ook nog een 30 kilometerwedstrijd op het programma. Horror-atlete Ylona Kruis was de snelste dame in de categorie 45+ in een tijd van 2.15.41 uur.