Werelds eerste Kweekvlees Kookboek

REGIO - Op 5 augustus 2014, precies één jaar na de onthulling van de eerste in het lab gekweekte hamburger, presenteert het Next Nature Netwerk het Kweekvlees Kookboek, met 45 speculatieve kweekvlees gerechten die mogelijk in de toekomst op ons bord belanden.

De recepten zijn ontwikkeld door een team van koks, designers en ingenieurs. Het Kweekvlees Kookboek wil de mogelijke impact van kweekvlees op onze eetcultuur tastbaar maken. Op 5 augustus wordt het boek gepresenteerd in Amsterdam. Omdat kweekvlees nog in ontwikkeling is, kun je de gerechten uit het kweekvlees kookboek nog niet koken. Het boek is gemaakt om de discussie over de toekomst van vlees aan te jagen. Het bevat zowel innovatieve en overheerlijke, maar ook vreemde en onwennige kweekvlees recepten, varierend van de gebreide biefstuk, Dodo Nuggets, Celebrity Cubes van Lady Gaga, Tovervleesballen voor de kinderen, transparante vleessushi, tot vleesijsjes gemaakt met stamcellen van een ijsbeer. Kweekvlees wordt geproduceerd door dierlijke cellen in een bioreactor op te kweken tot een stukje vlees. Onderzoekers verwachten dat kweekvlees een duurzaam en diervriendelijk alternatief kan bieden voor het vlees van vandaag. Nederland is leidend in de ontwikkeling van het kweekvlees. In 1999 ontving Willem van Eelen het allereerste patent op kweekvlees en op 5 augustus 2013 presenteerde professor Mark Post Wereld's kweekvlees hamburger. Meer informatie: www.kweekvleeskookboek.nl Bron: ANP