SOS-dienst midden op Oosthemmermeer

OOSTHEM - De Protestantse gemeente Oosthem, Abbega en Folsgare houdt zondag 31 augustus een Stap-Op-Schip-dienst (S.O.S.) op het Easthimmermar.

Midden op de plas drijft dan een ponton met daarop het muziekkorps Hâld Moed, onder leiding van dirigent Siemen Hoekstra. Daarom heen liggen een skútsje, enkele zolderschuiten en een bonte verzameling sloepen en kleine bootjes. ,,We willen zo, midden op het meer, stilstaan bij de wereldwijde golven van chaos en geweld die ons overspoelen. En bij de deining in je eigen leven. Geloof is dan vaak een hachelijk avontuur, vertrouwen en vertwijfeling wisselen elkaar af. We horen het Bijbelverhaal van Petrus die vol vertrouwen uit het schip springt, naar Jezus toe, maar prompt kopje onder gaat. Om dan uit het water te worden getrokken. Het thema van deze dienst is 'Mag ik dan bij jou...' naar een indrukwekkend mooi lied van Claudia de Breij"m, zegt dominee Reinier Tuitman.

Vanaf 10 uur is er koffie en thee op de Punt (de Himmen, Oosthem), een grasveld aan de Bolswarder vaart. Om 10.45 uur gaan de aanwezigen inschepen; verdeeld over de schepen waarbij belangstellenden natuurlijk ook met eigen boot komen. De dienst begint om 11 uur en duurt ongeveer een uur.

Er wordt gecollecteerd voor de aktie Cycle4girls van PlanNederland, waar Janet de Groot uit Oosthem aan meedoet (zij fietst nu door Nederland en in februari door Vietnam).