Samenwerking Groene Kruis, Bartiméus en Slechtziend.nl 

SNEEK - Bartiméus gaat onder andere in Sneek spreekuur houden in de Groene Kruis winkels.

Mensen die vragen hebben over slechter zien, passende hulpmiddelen en gewenste ondersteuning, kunnen gemakkelijk bij één van de winkels terecht. Maandag werd hiervoor de samenwerking tussen Groene Kruis, Bartiméus en Slechtziend.nl bekrachtigd.

Piet Strijker van Bartiméus: ,,Aan onze ogen willen we liever niets mankeren. Het is hét zintuig waar we de meeste en soms belangrijkste informatie uit halen in ons dagelijks leven. Helaas komen oogaandoeningen op latere leeftijd steeds vaker voor. En dat wordt niet altijd direct herkend of serieus genomen, terwijl dit erg belangrijk is. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking. We kunnen mensen met een visuele beperking sneller helpen en inspelen op hun zorgvraag. Heeft u een vraag en wilt u persoonlijk advies, schroom niet om langs te komen in Sneek of in Heerenveen, Drachten en Oosterwolde. De aanmeldprocedure verloopt snel en er zijn geen wachtlijsten. We kijken ook naar de mogelijkheden om deze spreekuren in Harlingen op te zetten.”

Persoonlijk advies Hulpmiddelen voor mensen die slechtziend en blind zijn, zijn momenteel al verkrijgbaar via de Groene Kruis winkels, dankzij een samenwerking met hulpmiddelenleverancier Slechtziend.nl. Beide partijen merken echter dat er veel behoefte is aan advies en begeleiding in het dagelijks leven. Ellen Meijer, manager van de Groene Kruis winkels in Friesland: ,,Naast hulpmiddelen hebben mensen ook veel behoefte aan ondersteuning in het dagelijks leven. Daarom was het een logische keuze om Bartiméus erbij te betrekken. Gezamenlijk kunnen we de klant daardoor nog persoonlijker en beter van dienst zijn.”