Raad ziet waterskikabelbaan Potten niet zitten

IJLST - Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân nemen het plan voor de waterskikabelbaan op de Potten bij Offingawier terug.

In de commissie doarp, stêd en omkriten zat het gevraagde 'positieve advies van de raad' er niet in. FNP en SP hadden vooraf al duidelijk gemaakt niks te zien in de attractie voor met name jeugd in het recreatiegebied bij het Sneekermeer. Groenlinks, VVD en D66 sloten zich daar gisteravond in ILlst bij aan. De PvdA is wel positief maar heeft vraagtekens. Alleen het CDA staat volledig achter het plan van het college, maar wil wel onderzoek naar de extra verkeersbwewegingen die de baan op zou leveren voor het dorp Offingawier.
De tegenstanders vrezen voor aantasting van de rust in het gebied, voor de gezinnen en dagrecreanten die er vertoeven en de naaktrecreanten, die een stek aan de overzijde hebben. Ook Offingawier zit niet te wachten op extra verkeersoverlast. Er restte wethouder Durk Stoker weinig anders dan het plan mee terug te nemen naar de bestuurlijke burelen in Sneek. Later dit jaar komt de kwestie opnieuw ter sprake.