Eerste wijnen van THABOR bekroond met zegel

TIRNS - De Prior blanc van Thabor en de Victus van Thabor in Tirns van 2013 zijn op de nationale wijnkeuring gewaardeerd met respectievelijk 77 en 78 punten. Met deze score hebben de wijnen een zegel gewonnen.

De lovende conclusies van de vinologen Steve Sibson en Hanno Schüller worden hiermee onderstreept. De wijnen kunnen worden geproefd op de nationale open dag die voor wijn & cultuurhoeve THABOR op zaterdag 20 september plaats zal vinden.

Met de scores van de wijnen van Thabor was vorig jaar nog een medaille binnengehaald. Omdat het algehele kwaliteitsniveau gestegen is en er maar een beperkt aantal medailles uitgereikt kan worden, lag de grens voor brons dit jaar op 81 punten en voor goud op 85 punten.

Alle deelnemende wijnen zijn allereerst analytisch onderzocht op eventuele fouten. Vervolgens hebben twee panels van Nederlandse en Belgische wijnprofessionals (vinologen) verspreid over twee dagen alle wijnen geproefd en beoordeeld. Dit gebeurde volgens het internationaal gebruikelijke O.I.V. systeem waarbij een wijn maximaal 100 punten kan behalen (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin).

De keuring is uitgevoerd onder leiding van juryvoorzitter Frank Jacobs. De keuring wordt jaarlijks georganiseerd door het Wijninstituut Nederland (WIN) in samenwerking met Wijngaardeniersgilde Nederland en het Productschap Wijn