Lezing ´Een groene en duurzame uitvaart` in bibliotheek Sneek

SNEEK - Anne de Jong geeft zaterdag 26 januiari om 14.00 uur een lezing met als titel ‘Een groene en duurzame uitvaart’ in de bibliotheek van Sneek . Deze lezing maakt onderdeel uit van de randprogrammering van de voorstelling `It wie op in simmerjûn’ van Pier21.

Tijdens de lezing komen diverse aspecten van een groene, duurzame uitvaart aan bod komen. De lezing is van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis toegang. Deze activiteit wordt georganiseerd als randprogramma bij de Pier21-theatervoorstelling “It wie op in simmerjûn”. Met deze voorstelling over zelfbeschikking staan Jan Arendz en Joke Talsma op veertig locaties in Friesland op de planken.

Een uitvaart kan tegenwoordig op veel manieren plaatsvinden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groene en duurzame uitvaart. Denk aan kisten van duurzaam materiaal, wikkelkleden of speciale urnen.

Uit onderzoek is gebleken dat het meest vervuilende aspect van de uitvaart het vervoer is. Een echt groene of duurzame uitvaart is dan ook een uitvaart waarbij de afscheidsceremonie, de begrafenis of crematie en de bijeenkomst na afloop op dezelfde plek plaatsvinden. Of op locaties die op loopafstand van elkaar liggen en waarbij de gasten zoveel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer komen. In de praktijk botst dit echter vaak met de wensen van de overledene en de nabestaanden.

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.bmf.nl