Gehavend Menhir start 2019 met verlies

ASSEN - De basketballers van ESBC Menhir zijn het jaar 2019 slecht begonnen. In Assen werd verloren van nieuwkomer Assist: 68-59.

Bij de Sneker selectie ontbraken maar liefst vijf spelers. De ploeg had daarom geprobeerd om de wedstrijd te verplaatsen, maar dat verzoek werd niet gehonoreerd. Dus vertrokken de Snekers met een kleine ploeg, aangevuld met jeugdspeler Johannes Idsinga, naar Assen, waar een tegenstander wachtte die onlangs aan de competitie is toegevoegd. Assist bestaat uit spelers tot 22 jaar, die in de jeugdcompetitie veel te sterk voor hun tegenstanders waren. Daarom zijn ze in de seniorenklasse terechtgekomen.

Menhir zou onder normale omstandigheden geen moeite moeten hebben, maar het gebrek aan wissels zou de ploeg opbreken. De Snekers hadden ook problemen met de arbitrage, die het erg belangrijk vond dat spelers het shirt in de broek hielden, maar verder weinig gevoel voor het spel aan de dag legde. Bij rust leidde de thuisploeg met 36-31.

Menhir bleef in de tweede helft worstelen met zichzelf, de tegenstander en de stugge baskets, maar leek bij 49-50 toch aan het langste eind te gaan trekken. De ploeg kon echter niet doorzetten. Toen topscorer Mats Haven (27 punten) twee minuten voor tijd het veld uit gestuurd werd, was het Sneker verzet gebroken.

Menhir mag zich vrijdagavond proberen te herstellen in een uitwedstrijd tegen Five Pack uit Ureterp.