Nieuwjaarsduik in Oudega

Oudega - De Nieuwjaarscommissie Aldegea-SWF houdt dinsdag 1 januari om 16 uur voor de 17e keer de Nieuwjaarsduik in de Aldegeaster Brekken.

Afgelopen jaar deden maar liefst 60 deelnemers mee. Jong en oud doen mee om het nieuwe jaar met een frisse start te beginnen.

De duik blijft het kijken en meedoen waard, omdat er wordt gestreden om de Optoatelpriis. Een prijs voor de duikers die zich het mooiste en origineelste hebben verkleed, dit resulteert in creatieve uitdossingen. Tevens wordt door de organisatie een origineel idee bedacht om de duik een speciaal thema te geven en ook dit jaar wordt het weer verassend.

De duik wordt Nieuwjaarsdag traditioneel aangekondigd door een omroepauto die de bewoners wakker schudt na een late Oudejaarsnacht en aanspoort het nieuwe jaar fris te beginnen. De verwachting voor de komende duik is dat het aantal deelnemers wordt overtroffen. Ook worden dit jaar weer prijzen uitgereikt voor de echte diehards die voor de 5e of 10e keer op Nieuwjaarsdag zwemmen. Zij worden beloond met een prijs, de Gouden of Diamanten Doeki.

Het startschot voor de duik wordt om 16.00 uur gegeven vanaf camping de Bearshoeke. Voor het publiek en de duikers is het belangrijk om tijdig aanwezig te zijn. Na afloop van de duik kan iedereen opwarmen met een nieuwjaarsborrel in dorpshuis it Joo en worden tijdens een gezellige avond de prijzen uitgereikt.

Iedereen die mee wil doen is welkom. De duik is op eigen risico. Er wordt aangeraden warme kleding, handdoeken en eventueel een zwemvest mee te nemen. Het is verplicht schoenen te dragen tijdens de duik.