Winsum Sneek wint eenvoudig van Tilburg

Winsum - In de achtste speelronde hoofdklasse superleague of darts ontvingen de Snekers Tilburg in eigen huis. Team Winsum Sneek was heer en meester in deze wedstrijd. Tilburg kon op het eind pas de eer redden. De wedstrijd werd met 9-1 ruim gewonnen. De Snekers blijven op de vierde plaats, maar lopen iets in op Urk, die zelf verloren van koploper Ermelo.

Al snel bleek dat Tilburg niet voor een verrassing of stunt naar Winsum was afgereisd. Er was weinig vechtlust te bespeuren bij de Tilburgers die zelfs zonder wisselspelers de wedstrijd aanvingen. Danny Noppert keerde terug bij de Sneker formatie door Jan Dekker te vervangen. Rick Hofstra, Frans van der Weit en Sylvester Paassen waren de andere spelers die onder andere de Round Robin met 9-2 wisten te winnen. Tilburg kwam nog verrassend op 0-2, maar daarna wisten de Snekers negen legs op rij te winnen.

In de singles was alleen Hofstra een beslissende leg nodig in zijn partij tegen William Leijten. Paassen incasseerde maar twee legs in zijn 4-2 gewonnen partij tegen Carlo van Cleef. Noppert gaf één leg af tegen Bob van Hout en Van der Weit wist zelfs een clean sheet te produceren tegen Kevin Lens. De tegenstand werd zogezegd niet verhoogd in de koppels. Hofstra wist met Van der Weit en invaller Jelko Zwart twee koppelpartijen met 3-0 te winnen. Noppert en Paassen wonnen beide koppelpartijen met 3-1. Hofstra kon voor de kers op de taart zorgen door de solo te winnen, maar Lens wist de eer te redden voor Tilburg door met een 3-4 overwinning toch nog op het scorebord te komen. Een 9-1 eindstand als gevolg.

In het nieuwe jaar en wel zaterdag 19 januari 2019 reist Winsum Sneek af naar Den Haag voor het laatste duel van de eerste seizoenshelft tegen de nummer vijf van de ranglijst. Een week later gaan de Snekers naar koploper Ermelo om daarna op februari 2019 regerend landskampioen Mariahout te ontvangen in Café de Trijesprong te Winum Friesland. Aanvang van de wedstrijd is 13:00.