Winderig en koel

Sneek - Gisteren viel het met de zon erg tegen en mede door de stevige wind een ietwat tegenvallende dag. Pas laat in de middag werd het tijdelijk zonnig en kon de temperatuur nog stijgen naar een 22 graden.

Vandaag is de zomer officieel gestart, het lijkt deze dag en ook komende dagen eerder herfst dan zomer. Er staat deze donderdag een matige tot krachtige noordwestelijke wind. af en toe valt er een bui en blijft de temperatuur steken bij een 16 graden.

Ook komende avond en nacht vallen er enkele buien en daalt de temperatuur naar een 10 graden. De wind neemt toe, mogelijk hard op het Sneekermeer en zijn er in een bui windstoten.

Morgen opnieuw een vrij stevige noordwestelijke wind, in de ochtend mogelijk nog hard op het Sneekermeer, wordt het 15 a 16 graden. Verder vallen er enkele buien.

Het weekend nog weinig verandering, 15 tot 17 graden, bewolking, wel lijkt het die dagen zo goed als droog te blijven. Aan deze koele periode komt volgende week snel een einde en gaan we over op een zomerse week.

Dirk van der Meer