Nominatie Jannewietske de Vries voor Vrouw in de media Award

SNEEK - De in 2018 tot burgemeester van Súdwest-Fryslân benoemde Jannewietske de Vries is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award Friesland 2018.

De in 2018 tot burgemeester van Súdwest-Fryslân benoemde Jannewietske de Vries is genomineerd voor de Vrouw in de Media Award Friesland 2018.

De uit Raerd afkomstige bestuurster is een van de tien kandidaten die in aanmerking komt om ondernemer Geesje Duursma uit Burgum op te volgen. Zij ontving vorig jaar de Vrouw in de Media Award voor Friesland. Ook zeilster Marit Bouwmeester is genomineerd.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award en de You Go Girl Award zal er dit jaar voor de derde keer een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. Er kan gestemd worden tot en met donderdag 31 januari op www.vrouwindemedia.nl.

De prijzen zijn een initiatief van Mediaplatform VIDM en sprekersbureau ZijSpreekt.

Een kleine twintig procent van de mensen in het nieuws is van het vrouwelijke geslacht, zo blijkt uit de laatste steekproef Global Media Monitoring Project. De organisatoren van de awards willen vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en willen redacties aanmoedigen om vrouwen vaker zichtbaar te maken.

Op maandagavond 11 februari is er ter gelegenheid van tien jaar Vrouw in de Media Award een jubileumevent in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum vanaf 19.30 uur. Minister Ingrid van Engelshoven van OCW zal de landelijke Award-winnares bekendmaken. Die avond wordt er ook een compilatie getoond van de uitreikingen van de regionale awards. Die worden de week ervoor tussen maandag 4 februari en vrijdag 8 februari in alle provincies uitgereikt. De award voor Friesland wordt op 8 februari uitgereikt. De landelijk genomineerden staan op de eerste pagina van www.vrouwenindemedia.nl. De regionaal genomineerden op de tweede pagina.

De prijzen zijn beelden gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.