Expositie tekeningen verpleegkundige in Antonius Ziekenhuis

Sneek - Robin Dijkstra werkt al twaalf jaar als Spoedeisende Hulp Verpleegkundige in het Antonius Ziekenhuis in Sneek. De geboren Emmeloorder vindt naast zijn werk een deel van zijn ontspanning in tekenen. Van zaterdag 12 januari tot donderdag 4 april hangen 45 van zijn werken in het Antonius Ziekenhuis op de Poli Cardiologie, de Poli Interne en de Poli Neurologie.

Dijkstra (51): ,,Alles wat ik nodig heb om te kunnen tekenen is een 3b potlood, een vel papier en lekkere muziek. In de jaren ‘80 van de vorige eeuw maakte ik kennis met de tekeningen van M. C. Escher en Jan Sanders en deze beide tekenaars zijn grote voorbeelden voor mij geworden. Met name de optische grapjes van M. C. Escher en de humor van Jan Sanders vind ik prachtig.”

,,Daarnaast heb ik een grote interesse in het lijnenspel uit de Art Nouveau periode; de tijd van de toegepaste kunst. Door de humor van Sanders, de optische grapjes van Escher en de stijlen uit de Art Nouveau te combineren is mijn eigen stijl ontstaan.”

,,Al van jongs af aan beleef ik veel plezier aan tekenen. Ik ben volledig autodidact wat tekenen betreft, ik heb nooit een cursus gevolgd. De tekeningen zijn mijn aandeel om de wereld wat vrolijker te maken, mensen een glimlach om de mond te toveren. Het plezier dat ik aan het creëren van een bijzondere tekening beleef, wil ik door middel van de expositie in het Antonius Ziekenhuis met een ieder delen.”

Op de website www.grenzeloosgrafiet.nl staat het verhaal achter iedere tekening.