Zevental Menhir onderuit tegen achttal Jumping Five

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir beschikten afgelopen vrijdag over zeven spelers om de strijd op te nemen tegen acht man van Jumping Five uit Peize. Bij de thuisploeg ontbraken vijf centers en dat was reden voor coach Van der Meulen om een beroep te doen op Nils Hettinga van het U18-team. Jumping Five bleek nog steeds even ervaren te zijn als vorig seizoen en pakte in twee tussensprints de overwinning: 62-80.

Het was de debutant Hettinga die voor Menhir de score opende. De Snekers liepen verrassend uit naar 7-0, maar daarna kwamen de Peizenaren snel terug in de wedstrijd. De verdediging van Menhir werd regelmatig overlopen en na tien minuten stond er dan ook een 19-26 tussenstand op het bord.
De Snekers herpakten zich in het tweede kwart. De broers Mats en Niels Haven hadden een paar fraaie acties in huis en Menhir won het kwart (33-39). Jumping Five liep in het derde kwart echter uit naar een ruime voorsprong. Ze scoorden tegen een hoog percentage, waar bij de thuisploeg nog wel eens een bal mis ging. De 46-62 stand na dertig minuten bood dan ook weinig hoop op een goed resultaat.
Toch bleef Menhir knokken voor een goed resultaat. Uitblinker Mats Haven ging voorop in de strijd. Hij scoorde niet alleen veel (34 punten), maar strooide ook nog met fraaie assists. Jumping Five kon niet verder uitlopen. Aanstaande zaterdag mag Menhir proberen om in Peize revanche te nemen. Dezelfde ploeg is dan weer de tegenstander. Het is te hopen voor Menhir dat er dan wat meer lange mannen bij zijn om de strijd onder de borden aan te gaan.