Menhir kansloos bij Donar 2

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir konden zaterdagavond in Groningen geen vuist maken tegen de nummer drie Celeritas Donar 2. De jonge Groningse ploeg was duidelijk een maatje te groot voor de Snekers, die slechts zeven man op de been konden brengen. Menhir ging onderuit met 96-67.

De afmeldingen van spelers volgden elkaar snel op op zaterdagmiddag. Er waren slechts zes spelers van het eerste beschikbaar. Nils Hettinga, die eerder die dag in dezelfde hal met het jeugdteam van Menhir kampioen was geworden, sloot zich nog aan bij de hoofdmacht. De Snekers openden de score, maar keken vanaf de derde minuut tegen een achterstand aan. Donar begon met veel meer energie aan de wedstrijd en liep via 32-18 uit naar 56-32 bij rust.
Niels Haven was op dat moment al uitgevallen met een knieblessure. Mogelijk heeft hij een knieband gescheurd en dat betekent een tegenslag voor hem en voor Menhir. In de tweede helft moest ook broer Mats Haven het veld verlaten met vijf fouten, zodat de overgebleven spelers de wedstrijd uit moesten spelen.
Alleen Ali Carti deed in de aanval nog van zich spreken. Hij scoorde in de tweede helft 22 punten. Donar bleef in hoog tempo aanvallen en verdedigend veel druk zetten en de Snekers werden kansloos afgedroogd. Een troost was dat Donar er niet in slaagde de honderd puntengrens te halen.