Nomi 1 ongeslagen kampioen

SNEEK - Het eerste herenteam van Nomi boekte gisteren de zesde overwinning op rij en haalde daarmee het kampioenschap binnen in de vierde klasse poule 0562.

De Nomianen, die nog een punt nodig hadden, gaven de titel extra glans door op eigen park het Noordhollandse Grootslag 1 met 5-1 zege te verslaan. Renzo Veenstra wist op de eerste HE het wel tot drie sets te rekken maar de derde set ging wel verloren. Hidde Wissmann boekte een solide twee sets overwinning op de tweede HE en Reno Minnema volgde zijn voorbeeld op de derde HE. Mathijs van der Grijp had wat meer moeite in de ochtend maar wist met 7-5 en 6-4 ook een punt voor Nomi te scoren. De HD1 werd gespeeld door Minnema/Wissmann en ging eenvoudig naar het Nomi-duo. Hetzelfde gold voor de HD2 waarin van der Grijp naast Veenstra opereerde.
De winst van afgelopen weekend betekent dat het team volgend jaar 3e klasse heren zal gaan spelen. Voordat het echter zo ver is zal het team nog deelnemen aan de Friesland Cup namens Nomi en haar eigen FINX KNLTB toernooi spelen.