Twee Sneker kunstenaars exposeren

Sneek - De kunstenaars Bert Verburgh en Carla Wellink uit Sneek exposreen bij Sis It Mar op de hoek Kleinzand /Jousterkade in hun woonplaats.

Ruim 25 jaar geleden kwamen zij vanuit Brabant naar Friesland, waar zij op het  gebied van kunst en cultuur al gauw actief waren. Eerder in eigen galerie en bij vele exposities in Nederland en België  toonden zij hun werk. Met veel plezier laten zij hun nieuwere werk weer in Sneek zien.
 Carla maakt handgevormde objecten van klei. Kleurrijk bewerkt met glazuur of oxides. Haar onderwerpen zijn gevarieerd: vrouwen, torens, dieren, soms gecombineerd met andere materialen. Ook zij exposeerde op vele plaatsen in Nederland en België.
Bert vindt zijn inspiratie in de directe omgeving en tijdens reizen: mensen, landschappen, seizoenen, wolken, luchten, water en schepen. Als je het werk onder een stroming zou willen onderbrengen, komt de term expressionisme het meest in aanmerking: kleurig, veel eigen inbreng en gevoel, een eigen opvatting van het realisme met een zekere vorm van abstrahering en weglating van details.