Kids in Concert met Harmonie in Sperkhem

Sneek - Fanfareorkest cmv Harmonie Sneek houdt op zondag 6 november om 16.00 uur een Kids in Concert in wijkgebouw De Eekmolen aan de Frederik Hendrikstraat 22 in de wijk Sperkhem in Sneek.

Kinderen van de Wilhelminaschool in de wijk en jeugdkorps Jesband van Excelsior Scharnegoutum en Harmonie Sneek staan centraal bij dit zondagmiddagconcert. De leerlingen van de Wilhelminaschool sluiten met het concert een leerlingenproject van de Harmonie op de school af. De kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 hebben er sinds de zomervakantie kennisgemaakt met kopermuziek. Onder leiding van Harmoniedirigent Andries Kramer uit IJlst leerden ze de basisbeginselen van het spelen op een koperinstrument. Op het concert spelen ze al enkele stukken met het orkest mee en zullen ze trots laten horen wat ze in een paar weken hebben geleerd.

De Jesband, die sinds de zomervakantie onder leiding staat van Fokje de Jong uit Franeker, laat eveneens horen wat het in huis heeft. De Harmonie heeft een populair programma met onder andere vrolijke Spaanse noten en de Pirates of the Caribbean ingestudeerd voor dit gratis toegankelijke jeugd- en familieconcert.