Uitstekende overwinning Neptunia'24

Sneek - De waterpoloheren van Neptunia’24 boekten zaterdag een zwaarbevochten maar terechte overwinning. Tegen De Veene uit Almelo werd het in het eigen ‘it Rak’ 14-12.

Beide ploegen ontliepen elkaar qua punten niets voorafgaand aan de wedstrijd. De Veene, afkomstig uit de hogere, tweede klasse was aan het begin van het seizoen nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Neptunia in de bekercompetitie. De eerste twee periodes ging de stand steeds gelijk op, beide ploegen wisten het net gemakkelijk te vinden maar het was Neptunia dat halverwege van een marge van twee doelpunten kon genieten.

In de derde periode werden de Snekers wat slordiger, kregen de gasten wat vaker een vrije bal mee en kwamen beide ploegen zelfs weer op gelijke hoogte. Bij een time-out van De Veene gingen de Sneker koppen op scherp, het was de dood of de gladiolen.

De laatste periode was er een uit het boekje. Beide ploegen waren moe gestreden maar Neptunia liet zien dat ze tot een mooi spelletje polo in staat zijn. Er werd naar hartenlust gecombineerd en de ene aanval was nog mooier dan de ander. De gasten uit Almelo kwamen er niet meer aan te pas en Neptunia trok de wedstrijd over de streep.

Doelpunten Neptunia’24: Sander van der Molen (5x), Arjen van Leeningen (4x), Rutger van Leeningen (3x), Dennis van der Veldt en Edwin de Boer (beiden 1x)