Menhir onderuit in topper tegen Leeuwarden 3

Sneek - Menhir trok vrijdagavond in de topper tegen BV Leeuwarden 3 dat, ook slechts een wedstrijd verloor, aan het kortste eind. Menhir startte goed, maar kon het niveau niet lang volhouden en verloor dik met 46-72.

Menhir was het enige team dat tot nu toe van de Leeuwarders had weten te winnen. Die wedstrijd destijds werd een confrontatie tussen twee "halve" teams waarbij de Snekers met het kleinst mogelijke verschil wonnen.  De tegenstander kwam nu nagenoeg op oorlogssterkte naar de Sneker Sporthal. Bij de thuisploeg ontbraken Jan Weerts en Danny IJsselstein.Toch had Menhir aanvankelijk het beste van het spel. Na tien minuten stond een 13-12 tussenstand op het scorebord.
In het tweede kwart werden de Snekers echter weggespeeld. De verdediging liet zwaar te wensen over en ook leek er te weinig energie in de ploeg te zitten. Henk Postma viel uit met een hamstringblessure en bij Sybo van der Bijl speelde een oude schouderblessure op.
Menhir kwam in het derde kwart nog verder in de problemen toen Chas Hall na aanmerkingen op de leiding het veld uitgestuurd werd. De overgebleven vijf spelers van de thuisploeg bleven knokken voor wat ze waard waren, maar het verschil was al te groot. Toch geeft de slotfase van de wedstrijd, waarin Menhir een 10-0 run plaatste, hoop voor komende wedstrijden.