Stan Krul promoveert naar hoofdklasse

Britsum - BRITSUM -  Biljarter Stan Krul uit Woudsend is gepromoveerd naar de hoofdklasse libre. Dat deed hij net als de ongelooflijk sterk spelende Peter de Groot die de Friese districtsfinale in Britsum met overmacht wist te winnen. Krul eindigde als tweede.

De in Workum wonende oud-volleyballer perste er een gemiddelde uit van maar liefst 13,04. Stan Krul kwam tot een gemiddelde van 7,50. Ook voldoende voor promotie.
Peter, een dertiger die uit 't niets lijkt te komen en ooit top volleyballer, speelde zo sterk, dat hij al zijn partijen won en zich direct voor de extra klasse plaatste. Stan, nu 63, is op zijn 56ste begonnen met biljarten en heeft zichzelf ontwikkeld. Hij had er zo'n lol in, dat hij na een paar jaar een biljartzaaltje aan huis heeft gemaakt waar hij nu les geeft en verschillende KNBB-teams spelen. De hoofdklasse in Friesland telt zo'n 15 man, die dit hoge niveau met een gemiddelde tussen de 7.00 en 11.00 aankunnen.
Zowel Van der Goot als Krul hebben zich namens Friesland geplaatst voor de gewestelijke finale 1e klasse in Hattem begin februari. Daarna volgt eventueel nog een landelijke finale in Den Helder.