Menhir na valse start derde plaats kwijt

Joure - De basketballers van ESBC Menhir maakten zaterdagavond in Joure een valse start. Na tien minuten keek de ploeg uit Sneek al tegen een flinke achterstand aan. In het vervolg bleef de ploeg knokken, maar kwam niet meer terug in de wedstrijd: 74-56.

Het was een belangrijke wedstrijd voor de Snekers, want bij een nederlaag van Menhir zouden de Oaters de derde plaats op de ranglijst overnemen. Menhir startte desastreus. Er werd totaal niet verdedigd en na het eerste kwart stond een ontluisterende 22-8 op het scorebord.
De Snekers moesten in de achtervolging en in het tweede kwart liep het zowel verdedigend als aanvallend beter, al werd het gat nog iets groter (46-27). Toch heerste bij de Snekers het gevoel dat er nog steeds wel gewonnen kon worden. Direct na rust zette Menhir de achtervolging in en kwam het via driepunters van Jeroen Zantingh en de uit Australië teruggekeerde Hindrik Dijkstra terug tot 46-37.
De ploeg kon echter niet doordrukken en werd ook nog bestraft wegens aanmerkingen op de leiding. Menhir leed zo een onnodige nederlaag en zal de resterende vier wedstrijden moeten winnen om de derde plaats weer in handen te krijgen.