Menhir sluit af met winst op BVG

Sneek - De basketballers van ESBC Menhir uit Sneek sloten vrijdagavond in eigen hal de competitie prima af met een 64-40 overwinning op BVG 3.

De Snekers gingen furieus van start. BVG had grote moeite om Ali Carti af te stoppen. Die scoorde alleen in het eerste kwart al tien punten, maar hij zou in de tweede helft niet meer scoren. Na tien minuten leidde de thuisploeg met 24-8.
Ook in het tweede kwart werd nog verzorgd basketbal gespeeld door Menhir. Chas Hall scoorde een aantal keren op rij en de voorsprong werd vergroot tot 41-22. Na rust ging het echter snel bergafwaarts. De Snekers begonnen slordig te spelen. BVG kwam echter nauwelijks dichterbij, ook al kreeg de gastploeg kans op kans om vanaf de vrije worplijn te scoren. In het laatste kwart herpakte de thuisploeg zich. Nils Hettinga zorgde voor een paar mooie scores en Hindrik Dijkstra en Jeroen Zantingh schoten elk met een driepunter de ploeg voorbij de grens van 60 punten.
Het seizoen zit er al op voor Menhir. Officieel zouden nog play offs gespeeld gaan worden, maar de bond krijgt de organisatie ervan niet rond. Daarom kunnen de basketballers gaan genieten van een ongebruikelijk lange vakantie. In september gaat de competitie weer van start.