Zintuigen op scherp met KIOSKClub in Sneek

Sneek - SNEEK  – Ruiken, voelen, kletsen, spelen, onderscheiden, knutselen, knippen, tekenen en verven. Op maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 augustus van 9.00 – 15.00 uur kunnen kinderen in de leeftijd 6 tot 12 jaar terecht aan de Lange Veemarktstraat 3 te Sneek voor KIOSK. KIOSK staat voor Kinderen In Ontwikkeling Spelen Kletsen.

KIOSKClub is een idee om speciaal voor kinderen bijeenkomsten te organiseren waarin ze zichzelf mogen zijn. Je zou ook kunnen zeggen: Kinderen In Ontwikkeling door Spelen en Kletsen. Het helpt kinderen afstemmen op hun zintuigen. Veel kinderen missen namelijk een plek waar ze vertrouwd kunnen leren omgaan met hun natuurlijke fenomenen. Met KIOSK stimuleren we kinderen op een zo natuurlijk mogelijke manier, ongedwongen en in alle vrijheid deel te nemen aan het programma. Al meer dan tien jaar wordt een Zomer KIOSK Club georganiseerd. Voor meer informatie over de KIOSK-filosofie en foto’s van de afgelopen KIOSKClubs kunt u ook eens kijken op www.kioskclub.nl Het programma bestaat uit een opstelling van vijf themagerichte Kiosken, waarin kinderen ongedwongen en ongestructureerd kunnen vertoeven en experimenteren. Deze vijf kiosken hebben allemaal betrekking op het prikkelen van hun zintuigen, namelijk KONTAKT: mond, INTUÏTIE: tast, OPENHEID: ogen, oren, SPONTANITEIT: spel en KOLDERIEK: creatie. De deelnemende kinderen mogen hun knuffels meenemen, of hun favoriete speeltjes. ,,Ook verwachten we dat ze kleding aan hebben dat tegen een stootje kan. Misschien kunnen ze zelf muziek maken……..laat ze gerust ook hun instrument meenemen", aldus Peter Smit namens de initiatiefnemers.
De KIOSKClub vindt plaats aan het einde van de zomervakantie zodat de deelnemers, naast dat ze weer (meer) met hun zintuigen bezig zijn, vol energie en zelfvertrouwen aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Kinderen die graag aan KIOSKClub willen meedoen, moeten zich wel voorafgaand aanmelden - in ieder geval vóór 15 augustus 2017 - want er kunnen niet meer dan 20 kinderen per dag deelnemen.