Sneek wint opnieuw, diskwalificatie Akkrum

Elahuizen - In de tweede wedstrijd op ruim water zeilde De Sneker Pan naar de tweede dagzege in het SKS kampioenschap skûtsjesilen. Klassementsleider Akkrum werd na een protest van Langweer uitgesloten en is daarmee met nog vijf wedstrijden te gaan een flink deel van de riante voorsprong kwijt.

De Sneker Pan, woensdag ook al winnaar op het ruime sop van het Sneekermeer,  lag bij de tweede tonronding nog vijfde, maar zeilde zich ten koste van Woudsend, Huizum, d'Halve Maen en Earnewâld naar voren. Woudsend pakte een knappe tweede plaats. Het is voor de derde keer in zijn carrière dat schipper Taeke Klaas van der Meulen de tweede plaats haalt in een kampioenschap. Johannes Meeter pakte met Huizum net als gisteren op de Langweerder Wielen voor de tweede dag op rij de derde plaats. Akkrum had de beste start, maar zakte tijdens de wedstrijd helemaal weg. Schipper Pieter Meeter, die tot de wedstrijd eerste stond in het klassement, zeilde naar een negende plaats. Akkrum met 13,8 punten maar voelt de hete adem in de nek van Grou (13,9) en Lemmer (15). Sneek is nu vierde met 16,8 punten. De wedstrijd begon een uur later vanwege gebrek aan wind. Om drie stak een prettige bries op. Morgen zeilen de skûtsjes bij Stavoren.

Voorlopige uitslag: 1. Sneek, 2. Woudsend, 3. Huizum, 4. d'Halve Maen, 5. Earnewâld, 6. Heerenveen, 7. Grou, 8. Lemmer, 9. Akkrum, 10. Drachten, 11. Súdwesthoeke, 12. Leeuwarden, 13. Langweer.