Goede start voor basketballers Menhir

Sneek - Voor de heren van basketbalvereniging ESBC Menhir is het seizoen goed begonnen. De thuisploeg ontving Groene Uilen 5 uit Groningen en walste over de studentenploeg heen: 71-31.

Bij Menhir hebben Mats Haven en Danny Nowee zich weer aangesloten. Helemaal nieuw in de selectie is Henzson Carti. Ertegenover staat het vertrek van Chas Hall naar zijn oude club Quintas uit Lemmer. Daarnaast is Henk Postma niet meer bij de ploeg vanwege een slepende blessure.
Menhir had een gemakkelijke vrijdagavond in de Sneker Sporthal. Groene Uilen werd vanaf het begin weggespeeld. Na tien minuten stond het al 19-9 en bij rust was het verschil uitgebouwd tot 42-16. In de tweede helft was het krachtsverschil iets kleiner, maar toch kwam Menhir geen moment in de problemen en liep het zelfs verder uit. De volgende wedstrijd voor de Snekers is aanstaande zaterdag in Drachten en zal naar verwachting moeilijker worden.
Het is duidelijk dat de terugkeer van Nowee en Haven voor meer scorend vermogen gezorgd heeft. De mannen waren topscorers met 19 en 15 punten.