Bekerhouder Sneek zaterdag naar kampioen voor Supercupduel

Sneek - SNEEK- VC Sneek trapt zaterdag in het nieuwe volleybalseizoen af met de strijd om de Supercup tegen landskampioen Sliedrecht Sport. De bekerwinnaar reist daarvoor af maar sporthal de Basis in Sliedrecht. Het duel begin om 20.30 uur.

VC Sneek staat voor de vierde keer op rij in het duel om de Supercup. Na twee gewonnen edities (2014, 2015) raakte de formatie van trainster Petra Groenland de bokaal vorig jaar kwijt aan  Eurosped. Klaske Sikkes noemde op de NeVoBo-website Volleybal de nederlaag  zuur. ,,Maar het is niet zo dat we de wedstrijd van aanstaande zaterdag als revanche zien. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Sliedrecht heeft natuurlijk wel het thuisvoordeel, in een nieuwe hal waar wij nog nooit hebben gespeeld. Het publiek zal dus op hun hand zijn, maar onze trouwste supporters, familie en vrienden, komen ons zeker aanmoedigen in sporthal de Basis. En als meer mensen uit Sneek zaterdag de reis naar Sliedrecht willen maken, heel graag!”

De uit Oudehaske afkomstige Sikkes speelt al sinds 2008 in het eerste damesteam van Sneek. Ze debuteerde als 15-jarig talent in de B-League, waarna Sneek promoveerde naar de eredivisie. Met haar 24 jaar is ze dus al een veteraan in de hoogste nationale damescompetitie.

De strijd om de Supercup is voor Sikkes en haar team een uitstekende motivatie om goed aan het nieuwe seizoen te beginnen. ,,Het is één wedstrijd waarmee je meteen de eerste prijs van het seizoen kunt pakken. Het is d’r op of d’r onder, natuurlijk willen we die winnen!”, zegt ze op Volleybal. De selectie van VC Sneek bestaat dit seizoen uit de volgende speelsters: Nienke Tromp, Lotte Groninger, Paula Boonstra, Anlène van der Meer, Roos van Wijnen, Hester Jasper, Anniek Siebring, Lieze Braaksma, Klaske Sikkes, Renée Loosman, Janieke Popma en Demi Veenstra. Gestopt zijn Fenna Zeinstra en Monique Volkers.