Waterpoort verliest van Oerterp

Oerterp - OERTERP - De Waterpoort keerde zaterdag met lege handen terug uit Oerterp: 14-13.

Voor beide ploegen waren de punten belangrijk. Voor Waterpoort betekende winst dat zij zich konden aansluiten bij de bovenste ploegen op de ranglijst. Maar het was Oerterp dat vanaf de eerste paar minuten de leiding nam. Waterpoort was niet scherp en kon geen aansluiting vinden. Aanvallen van de Waterpoort werden niet afgerond en er was snel balverlies. Bij het rustsignaal was de stand 8-4.
Na een motiverende peptalk van coach Ralph de Vries startte de Waterpoort een stuk beter in de tweede helft, al bleven de doelpunten aanvankelijk nog uit. Oerterp maakte er wel twee en liep uit naar 10-4.
Dankzij mooie scores van Nick Huitema en Martijn Barendsen zorgden dat bij de Waterpoort het geloof terug keerde. De niet geheel okselfrisse Frank Bruin werd aanvallend ingebracht en verkleinde de achterstand tot 3 doelpunten.
Ook Oerterp begon de spanning weer te voelen. De eindsprint werd ingezet door de Waterpoort maar deze bleek uiteindelijk te laat te zijn. In de laatste 3 minuten zorgden scores van Nick Huitema en Tialda Bakker voor een eindstand van 14-13.