Pels en Baidenmann tweede in Waterpoort Cup

Sneek - SNEEK - Gert-Jan Pels en Paul Baidenmann van het organiserende F en F sleepten tijdens de Waterpoort Cup zaterdag in Sneek tweede plaatsen uit het vuur. Bij de dames veroverden Joy Liew-On en Anke Speerstra de derde podiumplaats.

De karateka's van Sneker Sportclub F en F The Inner Way hebben zowel in de jeugdcategorieën, als in de seniorencategorieën uitstekend gepresteerd in de zestiende editie van de internationale Waterpoort Cup Kyokushin Karatel. Sportclub F en F The Inner Way nam in totaal met 25 karateka's deel aan dit full-contact karatetoernooi.
Bij de senioren was de oppositie sterk met onder andere aantal regerende Europese kampioenen. De Sneker karateka's moesten in de 'eigen' Sneker Sporthal vol aan de bak. Uiteindelijk resulteerde dit in twee derde plaatsen voor respectievelijk Joy Liew-On bij de dames +65 kg. en Anke Speerstra in de damescategorie - 65 kg. Gert-Jan Pels werd tweede in het heren zwaargewicht +80 kg. Paul Baidenmann nam het zilver voor zijn rekening in het heren middengewicht (-80 kg.).
In de meisjescategorie 10-11 jaar scoorde Elahe Pasdarpoughysari een eerste plaats. Milan Herrewijn nam de eerste plaats voor zijn rekening in poule 21 categorie jongens 14-15 jaar. Friso Verbeek scoorde brons in de categorie jongen 16-17 jaar. Fabian van der Kooij pakte zilver in poule 20.
Aan de Waterpoort Cup - georganiseerd door Stichting Activity Foundation - namen 242 karateka's afkomstig van 35 verschillende karatescholen uit Nederland, Zweden, Frankrijk, Zwitserland, Polen, Litouwen, België en Denemarken deel.