Expo 'Mijne Dames!' van Bax Kunst in Theater Sneek

Sneek - 'Mijne Dames!', is het thema van de nieuwe expositie die is te zien in Theater Sneek. Deze expositie bestaat uit figuratieve werken uit de stockvoorraad van Galerie, Lijstenmakerij & Kunstuitleen Bax Kunst. De expositie duurt tot medio december.

‘Mijne dames!’ in het theater van Sneek vormt een overzicht van topstukken van Frank Hulscher, François Lodewijckx en Wil Lof.

Frank Hulscher (1958 – 2009) studeerde Schilderen en Grafiek aan de Gerrit Rietveld Academie, waar hij beheerder van de Grafiekwerkplaats werd en later ook docent. In zijn eigen werk maakte hij gebruik van grafische technieken, tekenen en schilderen. Zijn werk bestaat bijna altijd uit verschillende beelden, waaruit iedere kijker zijn eigen totaalbeeld vormt. Centraal thema in Hulschers werk is het gevecht om aandacht en liefde tussen man en vrouw. Graficus, musicus, docent. François Lodewijckx (1939-2013) studeerde aan de Rijksnormaalschool. Van 1964 tot en met 1966 studeerde de kunstenaar aan Het Koninklijk Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen. Hier volgde hij de disciplines vrije grafiek en portretschilderen. Het meeste werk van Lodewijckx ontstaat uit de verbeelding, met een enkele toevoeging vanuit de waarneming. Naast een sterke thematische gebondenheid (mens, mens en omgeving) vindt een voortdurend materiaalonderzoek plaats.  Er werd wel gezegd dat Francois Lodewijckx vertolker was van een droomwereld waarin mens en dier centraal staan. Hij laat een grote veelzijdigheid aan techniek zien bij een zeer doordacht en gevoelig kleurgebruik.

Schilderijen van Wil Lof zijn abstracte composities, die door hun figuratie bij velen emoties oproepen. Dat is ook de essentie van haar drijfveer, ze gelooft in kunst als medium om gevoelens van emotie, ontroering en saamhorigheid op een aansprekende en herkenbare manier over te brengen op anderen. Haar figuratieve schilderijen, uitgevoerd in acryl op canvas, linnen of papier, tonen geabstraheerde vrouwenfiguren, die samenkomen, samenzijn, en weer hun weegs gaan. Soms zijn de kleuren krachtig en geprononceerd, soms ook vaag en lossen de figuren op in de achtergrond.

Alle werken uit deze tentoonstelling zijn door de galeriehouders Bax met zorg uitgezocht. Deze werken zijn aan te kopen of te lenen binnen de kunstuitleen. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingstijden van de kassa van Theater Sneek.