Jacques Monasch heropent galerie

Sneek -

SNEEK  - Met ‘Liefde & de Revolutie’ keert Jacques Monasch na 7 jaar Tweede Kamerlidmaatschap terug in de galeriewereld met een grootste expositie in de Bagagehal van Loods6 aan de KNSM-laan 143 in Amsterdam. Op zaterdagavond 4 november is de preview (op uitnodiging). Van zondag 5 tot en met zondag 12 november is de tentoonstelling dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur.
MONASCH - fine art since 1999 is gespecialiseerd in figuratieve kunst. De expositie valt bewust in de periode waar in stilgestaan wordt bij 100 jaar Russische revolutie (7 november 2017). Hij heeft een grote collectie werken uit de periode 1945-1991. Maar met de doorstart  gaat zijn galerie de grenzen verleggen en uitbreiden met hedendaagse kunstenaars uit andere landen. ,,Het wordt een galerie met internationale moderne kunst", aldus Monasch. Tijdens de expositie zal hij dan ook een aantal werken van nieuwe hedendaagse kunstenaars presenteren. Zo is er onder andere werk te zien van Olga Grigorieva-Klimova, een toptalent uit de Krim.
Jacques Monasch was de afgelopen zeven jaar lid van de Tweede Kamer. In deze periode was hij onder meer woordvoerder Cultuur van de PvdA. ,,Mijn gevoel en contact met de kunstwereld is daardoor alleen maar sterker geworden. En natuurlijk hou je altijd met een schuin oog de kunstmarkt in de gaten", aldus Monasch. Eerder had Monasch met zijn galerie vestigingen in Moskou en Amsterdam. Hij reisde en bezocht kunstenaars door de voormalige Sovjet-Unie. Werken uit zijn collectie werden onder meer geveild bij Christie’s en Sotheby’s en vele werken werden wereldwijd verkocht aan een internationale clientèle.
De galerie gaat met twee vestigingen van start. In Amsterdam heeft de galerie al warm gedraaid in het Amsterdamse Spiegelkwartier. In Brussel gaat de galerie in het hart van de kunstwijk de Zavel ('De Sjablon) open aan de Rue des Minimes 37.  ,,Brussel heeft mij gepakt. Heerlijk. De stad waar ik graag de werken van onze kunstenaars wil laten zien. En een prachtige uitvalsbasis voor exposities en kunstbeurzen in België en Frankrijk".