Jeugdviswedstrijd Lemmerweg voor herhaling vatbaar

SNEEK - De viswedstrijd voor jeugd zaterdag georganiseerd is door drie vaders uit Lemmerweg-Oost met ondersteuning van de buurtsportcoaches en het gebiedsteam Sneek-Zuid van gemeente Súdwest-Fryslân is voor herhaling vatbaar.

Met een totaal van 32 deelnemers met ouders én grote opkomst van familie, buurtbewoners en toeschouwers was de wal vanaf het wijkcentrum tot aan de grote flat aan de Potterzijlstraat bezet. ,,Vroeger toen ik klein was, was dit veel vaker! Ik deed toen ook altijd mee. Ik hoop dat er vaker viswedstrijden volgen”, vertelde een moeder van een van de deelnemers.

Er is fanatiek maar bovenal met veel plezier en enthousiasme gevist door alle jeugdige inwoners van verschillende leeftijden. Vangsten bestonden voornamelijk uit witvis en baars.

Met drie winnaars uit drie categorieën en een aantal tweede plaatsen was de prijsuitreiking in het wijkcentrum Lemmerweg-West een gezellige afsluiting. Met dank aan Jan Schous en zijn vrouw voor limonade voor de deelnemende jeugd. Aas, materiaal en prijzen werden deels gesponsord door Peter van Hengelsport Friesland

De drie vaders, Arend Monnier, Otmar Prosje en Marcel Westerhof willen het liefst volgend jaar meer viswedstrijden organiseren. De oproep aan de toeschouwers om volgend jaar mee te helpen heeft direct twee nieuwe vrijwilligers opgeleverd die graag hun bijdrage willen leveren. ,,Ik vind het super dat deze vaders dit wilden organiseren voor de kinderen in de buurt. En dat de deelnemers en toeschouwers zo enthousiast zijn. Het is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen inwoners en gemeente”, aldus buurtsportcoach Idzard Pruiksma.

////////////////////////

Noot voor de redactie

Bel voor meer informatie met Buurtsportcoach Idzard Pruiksma 06- 30 56 40 20 . Of stuur een e-mail naar sport@sudwestfryslan.nl.