Complex Sneeker Mixed Hockey Club rookvrij

Sneek - Het sportterrein in Tinga van de Sneeker Mixed Hockey Club is rookvrij. Met een rookvrij sportterrein wil SMHC het goede voorbeeld aan de jeugdleden geven.

Hiermee sluit de club zich aan bij het initiatief van de Hartstichting en een aantal sportbonden, waaronder de KNHB. De vereniging draagt met alle vrijwilligers en ouders uit dat niet-roken de norm is, waardoor de jeugd minder snel zelf gaat roken. SMHC heeft de ambitie om een gezonde, sportieve leefomgeving voor de jeugd te bevorderen. Daarom onderstreept zij het belang van een rookvrije generatie en zal dit actief naar de leden uitdragen.
SMHC is landelijk de 5e hockeyclub die helemaal rookvrij is en zit daarmee in de voorhoede van de beweging die de combinatie van sport en roken niet meer wil accepteren.
In de afgelopen jaren waren er al meerdere initiatieven om op de club het roken te verbieden, maar die kwamen niet verder dan een gedeeltelijk verbod. Berith Coerts-Croonen, huisarts in Sneek en moeder van een paar enthousiaste hockeyers,  deed onder het motto "Naar Een Rookvrije Generatie" in mei opnieuw een poging. Dat werd nu overgenomen door het bestuur, die de ALV unaniem mee kreeg.