White Cowbell Oklahoma, Rumjack en Wipneus en Pim in Bolwerk

Lemmer - Het Amerikaanse White Cowbell Oklahoma komt vrijdag naar het Bolwerk in Sneek. Zaterdag een speciale XL-edition van Greatest 80’s Party met huis DJ Johnny en als speciale gasten Wipneus en Pim. Een dag later beklimt het Australische The Rumjacks het Sneker poppodium.

White Cowbell Oklahoma maakt southern hardrock zoals het hoort: snoeihard en compleet over de top. Binnen dit genre zijn deze Amerikanen een van de meest toonaangevende bands. Daarbij pakken ze het bij elk concert groots aan. Vuurwerk, watermeloenen, wc-papier, mooie dames en een hele bouwmarkt aan elektrisch gereedschap; het komt allemaal voorbij als deze redneck-rockers op het podium staan.

Maar wat ze op het podium brengen, is geen melige show met alleen maar flauwekul, maar een gedegen rockband. Met een show die doordrenkt is met invloeden uit de jaren 70, waarbij je moet denken aan KISS, Alice Cooper, ZZ Top en Deep Purple, speelden ze al heel wat Europese zalen plat. De muziek gaat van zweverige, bijna psychedelische stonerrock tot knallende en melodieuze hardrock.

In het voorprogramma Trio Gringo dat sinds 2009 authentieke country in de traditie van onder andere Johnny Cash en Hank Williams III combineert met een flinke scheut trash, op smaak gebracht met een beetje metal, een snufje psychobilly en een vleugje rock ’n roll.

Zaterdag een speciale XL-edition van Greatest 80’s Party met huis DJ Johnny en als speciale gasten Wipneus en Pim die het 20-jarig bestaan vieren met een clubtour. Deze twee fuifnummers zijn onovertroffen feestmakers die het publiek op muzikale wijze in het zonnetje zetten. De tijdsgeest lijkt op het vrolijke dj-duo geen vat te hebben. Ze draaien simpelweg de leukste muziek uit de jaren zeventig en tachtig tot de klappers van vandaag.

Zondagmiddag staat het uit Australië afkomstige The Rumjacks op het podium van Bolwerk. Met hun Ierse en Schotse roots, weten als geen ander een feestje te bouwen met hun folk punk. Zij braken door met single ‘An Irish Pub Song’ (inmiddels meer dan 13 miljoen YouTube-hits!). Naast ‘An Irish Pub Song’ scoren onder andere ook ‘Uncle Tommy’, ‘Blows & Unkind Words’ en’Plenty’ erg goed.

Zij toerden met hun punkrock, folk ballads en af en toe de nodige ska en reggae rond de hele wereld, onder andere met Dropkick Murphys, The Interrupters, Gogol Bordello en UK Subs.

Support op deze middag wordt verzorgd door The Dread Crew of Oddwood en McScallywag.