Bekroonde tragikomedie in Filmhuis Sneek

SNEEK - The Killing of a Sacred Deer. Dat is de film die Filmhuis Sneek dinsdag 5 december om 20.00 uur draait in Cine Sneek. De film won tijdens het Filmfestival van Cannes 2017 de prijs voor Beste Scenario.

The Killing of a Sacred Deer is een ijskoude tragikomedie over een ingedommelde burgerman die met geweld uit zijn apathie wordt getrokken. Dr. Steven Murphy (Colin Farrell) is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt.

Tot Martin, een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugel heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Doordat de jongeling zich begint te mengen in het dagelijks leven van de familie, wordt de dagelijkse gang van zaken ontregeld.

De jongeman wordt steeds problematischer en dreigender zodat er maatregelen moeten genomen worden. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk.