Kerstmarkt en samenzang in Martinuskerk

SNEEK - In de St. Martinuskerk aan de Singel in Sneek is zaterdag 9 december van 11.00-17.00 uur een gezellige kerstmarkt. ‘s Avonds vanaf 20.00 uur is in de kerk het zangevenement ’Heel Sneek zingt ... kerstliederen’.

Tijdens de kerstmarkt presenteren verschillende Sneker bedrijven zich. In een ongedwongen sfeer zijn leuke artikelen te koop. Tevens is dit een mooie gelegenheid om de prachtige kerk uit 1872 van architect Pierre Cuypers te bekijken. De toegang is gratis.

Dat laatste geldt ook voor de zangavond onder leiding van dirigent Bob Pruiksma en organist Henk de Haan. Tussen de bedrijven door vertellen Pastoor Peter van der Weide en Henk van der Veer kerstverhalen. Er treden vier Sneker koren op, de Poinsettia’s, Muziektheater Tinto, de Christmas Voices en een kwartet met onder andere de zingende pastoor.

Na afloop van de samenzang kan onder het genot van een glaasje glühwein met een oliebol nog even worden nagepraat. Een deel van de opbrengst van de kerstmarkt is bestemd voor het onderhoud aan de vieringtoren van de Martinuskerk.