Rustige Sinterklaasavond

Sneek - Sinterklaasavond verloopt rustig met 6-8 graden, een matige wind en het blijft lekker droog. Komende dagen is het met 8-10 graden zacht, zegt Weeronline. Donderdag gaat het regenen en flink waaien. Aan de kust komen (zeer) zware windstoten voor en kan het stormen. Daarna wordt het weer een beetje winter met overdag 2-5 graden en ‘s nachts lichte vorst. Daarbij kunnen we buien verwachten met, naast regen en hagel, ook (natte) sneeuw.

Vandaag is het op de meeste plaatsen bewolkt en droog. Alleen in het oosten en noordoosten kan vanochtend op een enkele plek een beetje motregen vallen. Het wordt 7-8 graden in het zuidoosten tot 10 graden aan de noordwestkust. Daarmee is het vrij zacht, want normaal wordt het begin december 6-7 graden.
Tijdens Pakjesavond blijft het droog. De sinterklaasspits is drukker dan een normale spits, maar gelukkig is het ook dan droog. De maan was afgelopen nacht vol en zal vanavond tussen 18.30 en 19.00 uur weer opkomen. Er zijn dan veel wolkenvelden en daardoor zal de maan op de meeste plaatsen niet door de bomen schijnen. Door de bewolking wordt het ook niet koud, de temperatuur zal op 6-8 graden liggen. De wind houdt zich rustig en is matig van kracht. Alleen in het Waddengebied en direct aan de westkust staat een (vrij) krachtige westenwind.
Vorig jaar was Pakjesavond juist bijzonder koud met in grote delen van het land 2-4 graden vorst. In het noordoosten vroor het zelfs 6 graden.
Ook komende dagen is het nog even zacht. Morgen wordt het 9-10 graden, maar wel met weinig zon. Donderdag gaat het regenen en wordt het 8-9 graden. De zuidwestenwind trekt weer eens flink aan en wordt (vrij) krachtig. In de kustprovincies staat een harde zuidwester en komen windstoten voor van 65-80 km per uur. Op het IJsselmeer en aan de kust waait het stormachtig en kunnen zware windstoten van meer dan 90 km per uur voorkomen. Aan de noordwestkust kan het tijdelijk tot storm komen (9 Bft.) en is kans op zeer zware windstoten van meer dan 100 km per uur.
Vanaf vrijdag gaat de temperatuur omlaag en zondag is het met maxima van 2 tot 5 graden juist wat kouder dan normaal. De gevoelstemperatuur ligt overdag tussen -1 en -4 graden. Het weerbeeld is dan buiig en naast regen en hagel is er ook kans op natte sneeuw. In het binnenland vriest het ’s nachts licht en als dan een bui overtrekt kan het tijdelijk wit worden.