MUZT gaat op Monty Python-toer met ’Spamalot’

SNEEK - Musicalopleiding keert volgend jaar april terug in Theater Sneek met de komische musical Spamalot. De voorstelling is gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail uit 1975.

Net als deze productie is het verhaal een parodie op de legende van koning Arthur, maar er zijn veel verschillen met de film. Het startschot van de voorbereidingen klonk op vrijdagavond 15 december met de eerste scriptlezing.

Spamalot gaat over de zoektocht van koning Arthur naar de heilige graal. Hij vraagt een aantal Ridders van de Ronde Tafel om hem te vergezellen. Onderweg ontmoeten zij allerlei vreemde types. Gaan ze die heilige graal eigenlijk nog wel vinden? Het fameuze lied ‘Always Look on the Bright Side of Life’, uit Monty Python’s Life of Brian, is als kers op de taart aan Spamalot toegevoegd.

De elfde MUZT-musical is geheel Nederlandstalig. De regie ligt in handen van Iréne Martin, tevens artistiek leider van MUZT Musicalopleiding – de vierjarige musicalopleiding van Kunstencentrum Atrium voor jongeren vanaf 13 jaar. Dennis Dronkers tekent voor de muzikale leiding, de choreografie wordt verzorgd door Raymond Guzman. “Omdat de vierdejaars groep van de opleiding dit seizoen vijf jongens bevat, is dit een uitgelezen moment om de Ridders van de Ronde Tafel bijeen te roepen!”, aldus Martin.

Eric Idle, een van de Monty Python-leden, schreef het libretto en de liederen en werkte met John Du Prez aan de muziek. De première was op 17 maart 2005. In Nederland werd de musical opgevoerd met Paul Groot, Owen Schumacher en Johny Kraaykamp jr. in de hoofdrollen.

MUZT Musicalopleiding vierde in september in Theater Sneek haar tienjarig jubileum met de voorstelling De 10e van MUZT. De opleiding, met per seizoen ruim zestig leerlingen, presenteert ieder jaar een nieuwe musical. Sinds 2012 zijn de voorstellingen te zien in een uitverkochte Tüöttenzaal van Theater Sneek. De afgelopen jaren schitterden talenten uit heel Friesland in musicals als Blow Up, Meermin, Poppins en dit voorjaar Petticoat.

Data en aanvangstijden:

Vrijdag 13 april 2018: 19.30 uur

Zaterdag 14 april 2018: 19.30 uur

Zondag 15 april 2018: 14.30 uur

Zondag 22 april 2018: 14.30 uur en 19.30 uur

Locatie: Theater Sneek, Tüöttenzaal